Hoogwaardige smeervetten voor telescopische gieken.

Het draait allemaal om het vet…
Zonder mobiele kranen met telescopische gieken zou ons werk onmogelijk zijn: we hebben ze nodig om machines te monteren, onderdelen te overbruggen of als wieken van windturbines. Het juiste smeermiddel is essentieel voor veel aspecten van deze operaties. De smeerspleet in de telescopische arm wordt blootgesteld aan veel omgevingsinvloeden, verontreinigende stoffen, vocht en mechanische belasting door ijs en sneeuw.

Ondanks al deze factoren moet de smeerfilm blijven zitten. Stick slip of boom-chatter kan leiden tot gevaarlijke situaties of ongevallen.

Om een veilige telescopische werking zonder stick-slip te garanderen bij zeer hoge belastingen, heeft BECHEM hoogwaardige smeervetten ontwikkeld voor de smering van telescooparmen. Deze smeermiddeloplossingen zijn gebaseerd op zeer viskeuze, uiterst hechtende basisoliën. Dankzij de productformulering met een hoge verhouding PTFE (polytetrafluorethyleen) bereiken ze de gewenste wrijvingscoëfficiënten voor de zwaar belaste telescopische segmenten. Het PTFE voorkomt stickslip en verbetert de glij-eigenschappen van staal/kunststof of kunststof/kunststof combinaties.

15x meer telescopische bewegingen met Berulub TCG 1*

5x meer telescopische bewegingen met Berulub PAL 1*

*Vergeleken met producten van concurrenten

Hoogwaardige smeervetten voor kranen.

Berulub PAL 1 is al meer dan 25 jaar de referentie in de kraanindustrie. De uiterst krachtige BECHEM-vetten voor telescopische giek worden aanbevolen door toonaangevende kraanfabrikanten. Ze maken vele veilige telescopische cycli mogelijk zonder nasmering in een temperatuurbereik van -40 °C tot +150 °C. De coating van de glijvlakken van de telescopische segmenten met Berucoat AF 339 antifrictiecoating geeft het telescopische ontwerp niet alleen functionele verbeteringen, zoals verminderde slijtage van de originele primer en droogloopeigenschappen bij onvoldoende smering, maar ook effectieve corrosie bescherming tegen de eigenlijke smeertoepassing. Door deze oplossing te combineren met Berulub TCG 1 of de spuitbare versie Berulub TCG 1 V worden de beste smerende eigenschappen bereikt.

40-60% besparing op materiaalverbruik in vergelijking met handmatig aanbrengen.

Vergeleken met concurrerende producten, BECHEM-vetten voor telescooparmen overtuigen ook door hun hoge viscositeit:

 • Zeer goede hechting
 • Zeer goede scheiding van de contactvlakken
 • Verlengde nasmeerintervallen
 • Hoog aantal telescopische cycli
 • Geringe aantrekking van stof en vuil

Snelle nasmering
Vergeleken met handmatig aanbrengen, maakt spuitapplicatie besparingen van 40 – 60 % mogelijk en verkort de applicatietijd van ongeveer vier uur tot slechts één uur.

Beschikbare verpakkingen:

 • 400 gram Lube-Shuttle cartridge
 • Emmers van 10, 25 en 180 kg.

Heeft u vragen of interesse, neem contact op met ons!

Q8 Hunt: een duurzame hydraulische HVLP-vloeistof van hoogwaardige kwaliteit!

Q8 Hunt en Q8 Hunt HV zijn twee nieuwe, duurzame hydraulische vloeistoffen van de hoogste kwaliteit die geschikt zijn voor tal van industriële hydraulische toepassingen. Dankzij de gerecycleerde en hergeraffineerde natuurlijke grondstoffen die erin verwerkt zijn, verlagen deze producten de CO2-uitstoot aanzienlijk in vergelijking met traditionele hydraulische vloeistoffen. Om natuurlijke grondstoffen te sparen en de koolstofvoetafdruk drastisch te verkleinen, heeft Q8Oils Q8 Hunt ontwikkeld: een duurzame hydraulische vloeistof die ideaal is voor tal van hydraulische toepassingen.

Dankzij de combinatie van kwaliteitsvolle gezuiverde basisoliën en zorgvuldig geselecteerde additieven voldoet Q8 Hunt aan de hydraulische industrienorm DIN 51524-2 HLP.  Q8 Hunt HV voldoet aan de hydraulische industrienorm DIN 51524-3 HVLP. Q8 Hunt en Q8 Hunt HV zijn bruikbaar voor een waaier aan industriële hydraulische toepassingen.  Specifiek gezegd kan Q8 Hunt HV ook worden gebruikt in hydraulische systemen die in winterse omstandigheden en in mobiele hydraulische systemen werken, zoals kranen, graafmachines en andere offroadapparatuur.

Q8 Hunt en Q8 Hunt HV zijn gemaakt van gerecycleerde, hergeraffineerde basisoliën. Voor het herraffineren wordt gebruikte olie ingezameld en hergebruikt bij de productie van een nieuw hoogwaardig én natuurlijk basismateriaal. Elke geproduceerde ton Q8 Hunt is goed voor een CO2-uitstootvermindering van 825 kg in vergelijking met de productie van traditionele hydraulische vloeistoffen.

De Q8 Hunt & HV-reeks duurzame hydraulische vloeistoffen bestaat uit twee productassortimenten:

 • Q8 Hunt 32 – 46: voor een standaardreeks algemene hydraulische toepassingen.
 • Q8 Hunt HV 32 – 46: voor een brede reeks industriële hydraulische toepassingen bij zeer uiteenlopende temperaturen.

De voordelen die de Q8 Hunt & HV-producten bieden in vergelijking met traditionele hydraulische vloeistoffen zijn niet min:

 • Uitstekende thermische en oxidatiestabiliteit gedurende een zeer lange productlevensduur
 • Natuurlijk hoge viscositeitsindex voor een hoge hydraulische efficiëntie
 • Uitstekende slijtagebescherming leidt tot duurzamere operationele werking
 • Duurzaam voor het milieu dankzij het gerecycleerde en hergeraffineerde natuurlijke basismateriaal

Ontdek de producten in de viscositeiten 32 of 46 en neem contact op met ons!

Vollenhoven Olie Technologie B.V.

info@vollenhoven-ot.nl

013 4625 620

Kostenbesparing door Vollenhoven Olie Technologie!

Een metaalverwerkend bedrijf moet van coils (opgerold metaal tot wel 10 cm dikte !) rechte platen maken. De richtmachine is een cruciale machine in dit proces. Deze machine zorgt er namelijk voor dat de platen kaarsrecht zijn na afrollen van de coil. Het bedrijf ondervond veel slijtage aan de koppelingen tijdens het vervaardigingsproces van coil naar rechte plaat.

Hiernaast ziet u de koppeling vóór het aanbrengen van de frictie coating.

De koppeling die u hiernaast ziet is na het aanbrengen van de frictie coating.

Vollenhoven Olie Technologie heeft geadviseerd om deze koppelingen te coaten met een anti-frictie coating spray van Bechem, de AF 438, om slijtage te voorkomen. In combinatie met het gebruik van de Q8 Goya 68 in het oliebad, geeft dit een levensduur verlenging van maar liefst 1 jaar! Dit levert uiteindelijk een kostenreductie van tientallen duizenden euro’s op voor dit bedrijf! 

Wilt u ook kosten besparen?
Neem contact op met ons en vraag een gratis proefspuitbus aan van de Bechem Antifrictie coating spray AF 438! Ontdek hoe gebruik van dit product u ook een besparing kan opleveren!

Bechem Anti Frictie AF 438 spray:
Wist u dat de Bechem AF 438 spray ook geschikt is om noodloop eigenschappen te bewerkstelligen? Daarnaast kan deze spray ook gebruikt worden als anti vreet medium bij montage van bouten en moeren van staal, RVS en andere metalen!