Hoogwaardige smeervetten voor telescopische gieken.

Het draait allemaal om het vet…
Zonder mobiele kranen met telescopische gieken zou ons werk onmogelijk zijn: we hebben ze nodig om machines te monteren, onderdelen te overbruggen of als wieken van windturbines. Het juiste smeermiddel is essentieel voor veel aspecten van deze operaties. De smeerspleet in de telescopische arm wordt blootgesteld aan veel omgevingsinvloeden, verontreinigende stoffen, vocht en mechanische belasting door ijs en sneeuw.

Ondanks al deze factoren moet de smeerfilm blijven zitten. Stick slip of boom-chatter kan leiden tot gevaarlijke situaties of ongevallen.

Om een veilige telescopische werking zonder stick-slip te garanderen bij zeer hoge belastingen, heeft BECHEM hoogwaardige smeervetten ontwikkeld voor de smering van telescooparmen. Deze smeermiddeloplossingen zijn gebaseerd op zeer viskeuze, uiterst hechtende basisoliën. Dankzij de productformulering met een hoge verhouding PTFE (polytetrafluorethyleen) bereiken ze de gewenste wrijvingscoëfficiënten voor de zwaar belaste telescopische segmenten. Het PTFE voorkomt stickslip en verbetert de glij-eigenschappen van staal/kunststof of kunststof/kunststof combinaties.

15x meer telescopische bewegingen met Berulub TCG 1*

5x meer telescopische bewegingen met Berulub PAL 1*

*Vergeleken met producten van concurrenten

Hoogwaardige smeervetten voor kranen.

Berulub PAL 1 is al meer dan 25 jaar de referentie in de kraanindustrie. De uiterst krachtige BECHEM-vetten voor telescopische giek worden aanbevolen door toonaangevende kraanfabrikanten. Ze maken vele veilige telescopische cycli mogelijk zonder nasmering in een temperatuurbereik van -40 °C tot +150 °C. De coating van de glijvlakken van de telescopische segmenten met Berucoat AF 339 antifrictiecoating geeft het telescopische ontwerp niet alleen functionele verbeteringen, zoals verminderde slijtage van de originele primer en droogloopeigenschappen bij onvoldoende smering, maar ook effectieve corrosie bescherming tegen de eigenlijke smeertoepassing. Door deze oplossing te combineren met Berulub TCG 1 of de spuitbare versie Berulub TCG 1 V worden de beste smerende eigenschappen bereikt.

40-60% besparing op materiaalverbruik in vergelijking met handmatig aanbrengen.

Vergeleken met concurrerende producten, BECHEM-vetten voor telescooparmen overtuigen ook door hun hoge viscositeit:

  • Zeer goede hechting
  • Zeer goede scheiding van de contactvlakken
  • Verlengde nasmeerintervallen
  • Hoog aantal telescopische cycli
  • Geringe aantrekking van stof en vuil

Snelle nasmering
Vergeleken met handmatig aanbrengen, maakt spuitapplicatie besparingen van 40 – 60 % mogelijk en verkort de applicatietijd van ongeveer vier uur tot slechts één uur.

Beschikbare verpakkingen:

  • 400 gram Lube-Shuttle cartridge
  • Emmers van 10, 25 en 180 kg.

Heeft u vragen of interesse, neem contact op met ons!