Hoogwaardige smeervetten voor telescopische gieken.

Het draait allemaal om het vet…
Zonder mobiele kranen met telescopische gieken zou ons werk onmogelijk zijn: we hebben ze nodig om machines te monteren, onderdelen te overbruggen of als wieken van windturbines. Het juiste smeermiddel is essentieel voor veel aspecten van deze operaties. De smeerspleet in de telescopische arm wordt blootgesteld aan veel omgevingsinvloeden, verontreinigende stoffen, vocht en mechanische belasting door ijs en sneeuw.

Ondanks al deze factoren moet de smeerfilm blijven zitten. Stick slip of boom-chatter kan leiden tot gevaarlijke situaties of ongevallen.

Om een veilige telescopische werking zonder stick-slip te garanderen bij zeer hoge belastingen, heeft BECHEM hoogwaardige smeervetten ontwikkeld voor de smering van telescooparmen. Deze smeermiddeloplossingen zijn gebaseerd op zeer viskeuze, uiterst hechtende basisoliën. Dankzij de productformulering met een hoge verhouding PTFE (polytetrafluorethyleen) bereiken ze de gewenste wrijvingscoëfficiënten voor de zwaar belaste telescopische segmenten. Het PTFE voorkomt stickslip en verbetert de glij-eigenschappen van staal/kunststof of kunststof/kunststof combinaties.

15x meer telescopische bewegingen met Berulub TCG 1*

5x meer telescopische bewegingen met Berulub PAL 1*

*Vergeleken met producten van concurrenten

Hoogwaardige smeervetten voor kranen.

Berulub PAL 1 is al meer dan 25 jaar de referentie in de kraanindustrie. De uiterst krachtige BECHEM-vetten voor telescopische giek worden aanbevolen door toonaangevende kraanfabrikanten. Ze maken vele veilige telescopische cycli mogelijk zonder nasmering in een temperatuurbereik van -40 °C tot +150 °C. De coating van de glijvlakken van de telescopische segmenten met Berucoat AF 339 antifrictiecoating geeft het telescopische ontwerp niet alleen functionele verbeteringen, zoals verminderde slijtage van de originele primer en droogloopeigenschappen bij onvoldoende smering, maar ook effectieve corrosie bescherming tegen de eigenlijke smeertoepassing. Door deze oplossing te combineren met Berulub TCG 1 of de spuitbare versie Berulub TCG 1 V worden de beste smerende eigenschappen bereikt.

40-60% besparing op materiaalverbruik in vergelijking met handmatig aanbrengen.

Vergeleken met concurrerende producten, BECHEM-vetten voor telescooparmen overtuigen ook door hun hoge viscositeit:

 • Zeer goede hechting
 • Zeer goede scheiding van de contactvlakken
 • Verlengde nasmeerintervallen
 • Hoog aantal telescopische cycli
 • Geringe aantrekking van stof en vuil

Snelle nasmering
Vergeleken met handmatig aanbrengen, maakt spuitapplicatie besparingen van 40 – 60 % mogelijk en verkort de applicatietijd van ongeveer vier uur tot slechts één uur.

Beschikbare verpakkingen:

 • 400 gram Lube-Shuttle cartridge
 • Emmers van 10, 25 en 180 kg.

Heeft u vragen of interesse, neem contact op met ons!

Q8 Hunt: een duurzame hydraulische HVLP-vloeistof van hoogwaardige kwaliteit!

Q8 Hunt en Q8 Hunt HV zijn twee nieuwe, duurzame hydraulische vloeistoffen van de hoogste kwaliteit die geschikt zijn voor tal van industriële hydraulische toepassingen. Dankzij de gerecycleerde en hergeraffineerde natuurlijke grondstoffen die erin verwerkt zijn, verlagen deze producten de CO2-uitstoot aanzienlijk in vergelijking met traditionele hydraulische vloeistoffen. Om natuurlijke grondstoffen te sparen en de koolstofvoetafdruk drastisch te verkleinen, heeft Q8Oils Q8 Hunt ontwikkeld: een duurzame hydraulische vloeistof die ideaal is voor tal van hydraulische toepassingen.

Dankzij de combinatie van kwaliteitsvolle gezuiverde basisoliën en zorgvuldig geselecteerde additieven voldoet Q8 Hunt aan de hydraulische industrienorm DIN 51524-2 HLP.  Q8 Hunt HV voldoet aan de hydraulische industrienorm DIN 51524-3 HVLP. Q8 Hunt en Q8 Hunt HV zijn bruikbaar voor een waaier aan industriële hydraulische toepassingen.  Specifiek gezegd kan Q8 Hunt HV ook worden gebruikt in hydraulische systemen die in winterse omstandigheden en in mobiele hydraulische systemen werken, zoals kranen, graafmachines en andere offroadapparatuur.

Q8 Hunt en Q8 Hunt HV zijn gemaakt van gerecycleerde, hergeraffineerde basisoliën. Voor het herraffineren wordt gebruikte olie ingezameld en hergebruikt bij de productie van een nieuw hoogwaardig én natuurlijk basismateriaal. Elke geproduceerde ton Q8 Hunt is goed voor een CO2-uitstootvermindering van 825 kg in vergelijking met de productie van traditionele hydraulische vloeistoffen.

De Q8 Hunt & HV-reeks duurzame hydraulische vloeistoffen bestaat uit twee productassortimenten:

 • Q8 Hunt 32 – 46: voor een standaardreeks algemene hydraulische toepassingen.
 • Q8 Hunt HV 32 – 46: voor een brede reeks industriële hydraulische toepassingen bij zeer uiteenlopende temperaturen.

De voordelen die de Q8 Hunt & HV-producten bieden in vergelijking met traditionele hydraulische vloeistoffen zijn niet min:

 • Uitstekende thermische en oxidatiestabiliteit gedurende een zeer lange productlevensduur
 • Natuurlijk hoge viscositeitsindex voor een hoge hydraulische efficiëntie
 • Uitstekende slijtagebescherming leidt tot duurzamere operationele werking
 • Duurzaam voor het milieu dankzij het gerecycleerde en hergeraffineerde natuurlijke basismateriaal

Ontdek de producten in de viscositeiten 32 of 46 en neem contact op met ons!

Vollenhoven Olie Technologie B.V.

info@vollenhoven-ot.nl

013 4625 620

Kostenbesparing door Vollenhoven Olie Technologie!

Een metaalverwerkend bedrijf moet van coils (opgerold metaal tot wel 10 cm dikte !) rechte platen maken. De richtmachine is een cruciale machine in dit proces. Deze machine zorgt er namelijk voor dat de platen kaarsrecht zijn na afrollen van de coil. Het bedrijf ondervond veel slijtage aan de koppelingen tijdens het vervaardigingsproces van coil naar rechte plaat.

Hiernaast ziet u de koppeling vóór het aanbrengen van de frictie coating.

De koppeling die u hiernaast ziet is na het aanbrengen van de frictie coating.

Vollenhoven Olie Technologie heeft geadviseerd om deze koppelingen te coaten met een anti-frictie coating spray van Bechem, de AF 438, om slijtage te voorkomen. In combinatie met het gebruik van de Q8 Goya 68 in het oliebad, geeft dit een levensduur verlenging van maar liefst 1 jaar! Dit levert uiteindelijk een kostenreductie van tientallen duizenden euro’s op voor dit bedrijf! 

Wilt u ook kosten besparen?
Neem contact op met ons en vraag een gratis proefspuitbus aan van de Bechem Antifrictie coating spray AF 438! Ontdek hoe gebruik van dit product u ook een besparing kan opleveren!

Bechem Anti Frictie AF 438 spray:
Wist u dat de Bechem AF 438 spray ook geschikt is om noodloop eigenschappen te bewerkstelligen? Daarnaast kan deze spray ook gebruikt worden als anti vreet medium bij montage van bouten en moeren van staal, RVS en andere metalen!

Smering spuitgietmachines

Door de kunststofproductieprocessen die tegenwoordig plaatsvinden veroorzaken hoge druk en temperaturen veel belasting op de spuitgietmachines.

Het is belangrijk om de juiste smeermiddelen en reinigers te gebruiken. Dit voorkomt slijtage, verkleuring, vastkleven en vervuiling van machineonderdelen door verbrande smeermiddelresten.

Vollenhoven olie technologie heeft een breed scala aan producten voor de smering van spuitgietmachines.

Middels het aanbrengen van juiste industriële smeermiddelen is er minder onderhoud nodig waardoor er meer tijd overblijft voor productie.

Wetgeving boorzuur in koelsmeermiddelen

Bent u al bekend met de nieuwe wetgeving omtrent boorzuur in koelsmeermiddel producten?

Producten met meer dan 0,3% vrije boorzuur moet gelabeld worden volgens de Europese wetgeving. De 17e aanpassing aan de technische vooruitgang (ATP) is van toepassing op 17 december 2022.

Boorzuur is een bio statisch middel, dat wil zeggen een chemische stof die de groei van micro-organismen remt. Sinds 2009 is boorzuur niet meer goedgekeurd voor gebruik als biocide in metaalbewerkingsvloeistoffen. Echter, boorzuur heeft een functie als roestremmer en kan daarom toch worden gebruikt in metaalbewerkingsvloeistoffen, zolang het doel roestremming is en niet groeiremming.

Wij staan gereed om tijdens een bezoek nadere toelichting te geven en eventueel uw koelsmeermiddel te beoordelen.

Duurzaamheid begint waar afval niet meer als afval wordt beschouwd.

Het inzamelen van gebruikte smeermiddelen en hun herraffinage is een echt voorbeeld van de circulaire economie aan het werk. Opnieuw geraffineerde oliën worden gebruikt voor de formulering van smeermiddelen of opnieuw ingezet. Herraffineren zet de afgewerkte olie weer omzet in maagdelijke olie. Dit helpt het verbruik van fossiele brandstoffen en de CO 2 -uitstoot te verminderen.

Q8 Hunt is een duurzame hydraulische vloeistof (volledig hergebruikt) voor uiteenlopende hydraulische toepassingen. Door deze vloeistof te gebruiken, beschermt u de natuurlijke bronnen en vermindert de ecologische voetafdruk aanzienlijk in vergelijking met gebruikelijke hydraulische oliën. Vollenhoven biedt u geheel vrijblijvend advies bij het nagaan van de mogelijkheden bij uw smeermiddelen.

Vakbeurs Grindtec 2022 in Augsburg

Onze partner Bechem is te vinden op de Grindtec beurs in Augsburg van 15 t/m 18 maart.

Maak kennis met de nieuwe producten van het bedrijf op deze toonaangevende internationale vakbeurs voor slijptechnologie. Bepalend voor het aanhoudende succes zijn de hoge technische kwaliteit van de bezoekers. Voortdurende groei kenmerkt deze bijzondere vakbeurs.

In het voorjaar van 2022 is Grindtec de eerste vakbeurs voor metaalbewerking sinds lange tijd waarop de industrie haar innovaties presenteert en een persoonlijke ontmoeting kan plaatsvinden.

Laat ons weten indien u een bezoek brengt zodat wij uw bezoek wellicht kunnen ondersteunen op deze beurs.

Voor meer informatie over het evenement kunt u terecht op de website van Grindtec: https://www.grindtec.de/en/

Energie-efficiënte hydraulische oliën

Q8 Hogarth

Verbeterde viscometrische eigenschappen, waardoor de temperatuur een minder grote invloed heeft op de viscositeit van de olie. Deze producten werden ontwikkeld met het oog op een betere oxidatiestabiliteit, waardoor een probleemloze werking en een langer olieverversingsinterval gegarandeerd zijn.

Verbeterde viscositeitsstabiliteit dankzij uitstekende viscositeitsindex verbeteraars

Dankzij hun stabiele hoge viscositeitsindex zijn de hydraulische Q8 Hogarth oliën beter bestand tegen hogere mechanische stress en gaan ze langer mee. Het resultaat: een langdurig stabiele viscositeit.

Verbeterde oxidatiestabiliteit

Het gebruik van een hoogwaardige synthetische basisolie staat garant voor een verbeterde oxidatiestabiliteit en langere olieverversingsintervallen zonder dat intussen oxidatieproducten of afzettingen worden gevormd. De olie hoeft daardoor vaak pas na 4.000 tot 6.000 uur te worden ververst.

Energiebesparing

Doordat de hydraulische Q8 Hogarth oliën zowel bij lage als bij hoge temperaturen in het optimale viscositeitsbereik kunnen werken, kunt u er energie mee besparen. Een stabiele viscositeit in omgevingen met een lage temperatuur vermindert de wrijving en levert op die manier mechanische winst op. Een stabiele viscositeit in omgevingen met een hoge temperatuur vermindert interne en externe lekken en levert op die manier volumetrische winst op.

U kunt contact met ons opnemen via telefoonnummer 013 – 4625620 of via e-mail naar info@vollenhoven-ot.nl.

Nieuwe identiteit Vollenhoven Olie

Met trots presenteren wij ons nieuwe identiteit. Vanaf vandaag zul je onze nieuwe identiteit in al onze communicatie-uitingen uniform tegenkomen. De afgelopen maanden is er hard gewerkt achter de schermen om de gehele huisstijl van Vollenhoven Olie Technologie aan te passen.

Wij vonden het tijd voor verandering; een nieuwe visuele identiteit waarin we onze visie kunnen uiten. Een moderne, toekomstbestendige en frisse uitstraling, die past bij de ambities die wij als Vollenhoven Olie Technologie beamen.

De gouden kleur in ons nieuwe logo staat voor een eersteklas, A-merk. Ondersteund door onze smeerolie specialisten leveren wij namelijk niet alleen een hoogwaardig product, maar ook een 100% betrouwbaar advies over de juiste productkeuze en het optimale gebruik hiervan.

Deze betrouwbaarheid en het voortdurend streven naar kwaliteit heeft ertoe geleid dat Vollenhoven Olie Technologie zich al langer dan 26 jaar het ‘predicaat Hofleverancier bij Koninklijke Beschikking’ mag dragen.

Onze nieuwe huisstijl past dan ook volledig bij de organisatie die we vandaag de dag zijn.

126 jaar geleden werd Vollenhoven Olie opgericht door Jacques van Vollenhoven. Sinds de oprichting is Vollenhoven Olie onlosmakelijk aan olieproducten gebonden. In de loop der jaren heeft Vollenhoven Olie zich ontwikkeld tot één van de grootste zelfstandige en onafhankelijke oliegroothandelaren in Nederland.

Met de hoofdkenmerken Q8 en Bechem is Vollenhoven Olie Technologie in staat om praktisch alle vraagstukken op smeerolie gebied doeltreffend in te vullen.

Tegenwoordig werken we nog steeds in de geest van onze voorouders, het hart is jong en de drang naar vernieuwing en verduurzaming is groot. Zo ook de drang naar vernieuwing met betrekking tot onze visuele identiteit.

De kern van het merk Vollenhoven is familiebedrijf, continuïteit. De historie van meer dan 126 jaar bewijst dit. Betrokkenheid is onder andere een stap vooruit zijn, vooruitkijken, meedenken, ontzorgen, vertrouwen in elkaar en natuurlijk het delen van passie. Want motoren moeten blijven draaien. Probleemloos en vol kracht. Of het nu gaat om olie of elektra. Stilstand betekent achteruitgang. We zijn een merk met een blik op de toekomst, dat zich stevig staande houdt in een almaar veranderende wereld. 

Vollenhoven is een pur sang familiebedrijf. Inmiddels staan Thomas Bogaers en Piet-Hein Bogaers als vierde generatie aan het roer. De grootvader van hun grootvader kocht het bedrijf in 1921 over van Jacques van Vollenhoven uit Rotterdam voor zijn zoon, de eerste generatie.

Ooit startte Van Vollenhoven met het verkopen van plantaardige- en dierlijke oliën en vetten op de markt. Thomas en Piet-Hein groeiden op met het bedrijf van hun vaders en zij hebben het in bruikleen gekregen om het over te brengen naar een volgende generatie.

De nieuwe visuele identiteit van Vollenhoven en Vollenhoven Olie Technologie past bij de ontwikkelingen waar Vollenhoven continue op vooruit loopt.